Google analytics

Dagen igennem følger Google analytics dine besøgende rundt på din hjemmeside og næste dag kan du se de mange data. Billederne her er fra Mediesitters hjemmeside, mens den er under opbygning, og derfor er der ikke mange besøg, til gengæld gøre det let at forklare.

Besøgene er delt op i:

  • Direkte trafik – er dem, der kommer direkte fra en søgning
  • Facebook – det giver sig selv, men husk at sætte links på til den side du gerne vil have besøgende direkte hen på, når du poster.
  • SEO – er de søgeord du har valgt at sætte op
  • Refereret
  • (Adwords - hvis du bruger det, kan du se det her.)

Hvem besøger min side?

Det interessante ved at være tilknyttet Google Analytics, er at du kan se hvem, der besøger dig, hvordan fordeler det sig mellem kønnene, og hvor i landet / verden kommer de besøgende fra.

Hvad kan jeg bruge det til?

Dels får du straks en fornemmelse af, om der overhovedet er nogen, der følger med, og dels kan du bruge de informationer til at styrke din indsat, og hvor du kan sætte ind.

På billedet til højre kan man se, at der er flest besøgende på siden Hjemmesider i WordPress, som ikke er forsiden. Det er sandsynligvis, fordi der har været linket til denne side side i et blogindlæg, der selvfølgelig er på hjemmesiden, men som også har været delt på Facebook.

Du kan også se alders- og kønsfordelingen, som vist på billedet nedenunder. Denne oplysning kan du bruge til at se om din målgruppe, er den du forsøger at ramme, og hvis ikke, kan du sadle om og lægge en ny strategi for at ramme dem.

Mange muligheder - det her skal du bruge til din hjemmeside:

Det stopper ikke med dissse få forklaringer, der er r i g t i g mange muligheder, der er mange informationer at finde som du kan bruge. Du kan finde meget mere på Googles danske side, hvor du også kan/skal oprette en konto google.com/analytics, hvis du ikke har en. Husk at notere brugernavn og kode.

Den simple opsætning, der giver et hurtigt overblik, har jeg fundet hos SpotOn Live.

Besøgende på anden side - af Mediesitter
besøg-hos-mediesitterdk-kurver
besøg-hos-mediesitterdk-cirkel