Bliv inspireret

Rammen eller skabelonen, der holder styr på indholdet på din hjemmeside, kaldes i WordPress et theme eller et tema. Grunden til at begge nævnes, er at de bruges lidt i flæng. Selvfølgelig møder man hovedsagligt theme på de engelske sider, mens man møder tema på danske hjemmesider - det giver sig selv, men hvis du ønsker selv at søge hjælp fx i en Facebook-gruppe, eller ved søgning i en browser, bruges begge dele.

På WordPress's danske hjemmeside kan du se et kæmpe udvalg af temaer, det er dog kun en lille del af det globale udbud, der findes. Det er et perfekt sted at starte med at få idéer til, hvad der kunne være noget for dig. Og ellers er det bare at kaste dig ud på nettet med en søgning.

Find sider du kan lide

En anden tilgang, til hvordan du kan vælge udseende til dit site, er at finde nogle hjemmesider du kan lide. Noter linket / URL'en og de ting du kan lide ved siderne. Her vil Mediesitter kunne hjælpe dig med at finde et tema, der kan tilpasses dine idéer, krav og ønsker.

Gratis eller pro

Der er r i g t i g mange gratis muligheder, og du kan komme langt med et gratis tema, men har du fremtidsplaner med din side, hvor du vil sikre, at den kan alt, bør du kigge efter et tema med en pro udgave. Pro-udgaven koster lidt, men her får du flere indstillingsmuligheder og mulighed for support, hvis der opstår problemer.

Find dit WordPress tema - Mediesitter

Plugin/udvidelse

Når rammen er valgt, skal der indsættes et antal plugins/udvidelser, der dels kan hjælpe med sikkerhed og back up, men også hjælpe med søgemaskineoptimering, oprettelse af en kontaktformular, indsætte kalender - ja, det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Der er over 70.000 at vælge i mellem. Du kan finde dem inde under plugins i kontrolpanelet på i WordPress og WordPress's danske på hjemmeside. Det er en teknik, du hurtigt lærer.

Widgets er små simple stykker software, som man kan sætte ind forskellige steder på hjemmesiden.

Lige herunder kan du se Mediesitteres info, det er en widget, der er indsat i en footer. Lidt forrvirrende, men det vil hurtigt give mening, når du kommer i gang.

Find et plugin på WordPress