Tag jævnligt backup af din hjemmeside

Husk backup – jævnligtMediesitter tag backup af din hjemmeside

Alt efter hvor tit du laver noget på din hjemmeside, hvilket du (forhåbentligt) gør tit, for du holder jo din hjemmeside aktiv, så husk at tage backup!

Noget af en forskrækkelse

Efter mange år med WordPress synes jeg, at det hele spiller og jeg har styr på det. Jeg roder med flere og flere ting i back-enden og lægger flere og flere ind via fpt, ja det kører. En morgen vågner jeg så brat op af min tornerosesøvn – mediesitter.dk er nede!!!??? Hvad sker der lige, jeg har jo en adwords-kampagne kørende… Hurtigt ud af fjerene og hen til pc’en, hvor jeg hurtigt konstaterer, at jeg ikke har nogen backup!!

Pruste, pruste – jeg er h e l t blank. Efter en kop kaffe begynder det at dæmre. Jeg har jo plugin’et Updraft installeret, så der må jo være nogle filer et eller andet sted…. lang historie kort, jeg kommer i tanke om, at jeg (selvfølglig) har sat UpdraftPlus op til at gemme en gang om ugen via min gmail og Google drev. Her fandt jeg filerne og fulgte anvisningerne under gendan. Under gendan fandt jeg iøvrigt også filerne klar til gendannelse.

Backup plugins

3 gode muligheder: UpdraftPlus er ikke et plugin jeg har brugt meget, men jeg har i denne proces fundet det nemmere at arbejde med end BackupBuddy, som jeg bruger på flere sider og betaler for. Er du nybegynder og endnu ikke har den helt store hjemmeside kørende, vil jeg anbefale UpdraftPlus. BackupBuddy er et batalingsplugin, hvor du kan få support, og kan i øvrigt lagre op større mængder. En sidste mulighed er Duplicator, der i virkeligheden er lavet til, hvis du skal flytte din side fra et domæne til et andet. Flere bruger det til at tage manuelt backup. Husk du kan finde hjælp på YouTube eller spørge Mediesitter.

Note to self

Fejlen – en fejl 40, altså min egen. Jeg havde oploadet en testside på roden på mediesitter.dk frem for på test.mediesitter.dk, derfor havde jeg slettet min egen side.

Her her jeg lært at følge alle procedurer og dobbelttjekke uploads OG så har jeg flyttet testsiden til mediesitter.com, som jeg ikke bruger, men har redirected til .dk.

HUSK BACKUP.